top of page

FAQ classes

 • Hoe en wanneer kan ik me inschrijven ?
  Dat hangt van je leeftijd en eventuele ervaring af. Kinderen tussen vijf en acht jaar zijn een heel schooljaar welkom in onze speciale kindergroep (elfjes).Dansers die al ervaring hebben met Ierse dans mogen steeds doorheen het jaar eens een les bijwonen. Onze teachers bekijken dan welke groep het beste geschikt is.Val je niet in bovenstaande categorieën, dan ben je natuurlijk nog steeds van harte welkom. Het is dan wel aan te raden om je per schooljaar in te schrijven. Onze eerste les gaat steeds ergens midden september door. Inschrijven kan via hier
 • Kan ik een proefles volgen?
  Absoluut, daar hoef je enkel even voor te mailen naar info@taradance.be en je weet onmiddellijk wanneer je kan langskomen. EÈn proefles is vrijblijvend en gratis. Daarnaast is er aan het begin van elk schooljaar een open les. Meer info kan je in de kalender vinden.
 • Wat doe ik aan? Is er een uniform?
  Sportieve, gemakkelijke kledij is aangewezen. Je draagt best een shortje uit rekstof, zodat je benen voldoende bewegingsvrijheid hebben en je knieÎn duidelijk zichtbaar zijn. Een vast uniform is er niet.
 • Welke schoenen moet ik aandoen?
  De eerste les kan je op je sokken dansen, daarna helpen wij jou om de juiste schoenen te bestellen.
 • Ik heb al ervaring met Ierse dans, waar kom ik terecht?"
  Dat bekijken onze teachers geval per geval. Onze dansen kunnen immers helemaal anders zijn en die dien je uiteraard eerst aan te leren. Kom gerust eens langs zodat onze teachers kunnen bekijken waar jij op je plaats zou zijn.
 • Ik heb geen ervaring met Ierse dans, wel met andere stijlen. Waar kom ik terecht?"
  Jouw danservaring zal waarschijnlijk een bonus zijn voor het leren van Ierse dans. Maar onze dansstijl is erg specifiek en vergt een goede basis. Je dient dus te starten in de beginnersklas (Shannon).
 • Doen jullie optredens en kan ik daaraan deelnemen?
  Uiteraard, Taradance treedt regelmatig op, zowel op grote als kleine evenementen. Elke danser kan deelnemen. Hoe meer ervaring, hoe uitgebreider je kan deelnemen aan onze optredens.
 • Nemen jullie deel aan competities en kan ik ook daaraan deelnemen?
  Uiteraard nemen wij deel aan competities, zowel in groep (ceili) als solo. Iedere danser is welkom om deel te nemen aan competities. Dat kan al vanaf het eerste dansje dat je leert, maar de meeste dansers wachten een eerste halfjaartje af. Je teachers zullen je hiermee helpen.
 • Ben ik verzekerd?
  Absoluut, dat is steeds inbegrepen. Ook leden die niet dansen (steunend lid), zijn verzekerd mochten ze tijdens activiteiten een handje toesteken.
 • Mag ik alleen hard shoe lessen volgen?
  Aan het begin van je danscarriËre kan dit niet aangezien de basis van Ierse dans aangeleerd wordt in de soft shoe lessen. Je start dan ook steeds enkel op soft shoes. Heb je basis goed te pakken na enkele jaren, kan je er alsnog voor kiezen om de soft shoe lessen te laten vallen. We raden dit evenwel niet aan (tenzij wegens medische klachten).
 • Mogen de elfjes (kinderen tussen vijf en acht jaar) ook deelnemen aan competities en optredens?
  Dat mag zeker al moet je er rekening mee houden dat ze nog niet zoveel kunnen meedoen. Op optredens voorzien we speciale dansjes voor hen. Op competities vindt er steeds een Hop23 competitie plaats, specifiek voor kleintjes die nog geen volledige dans kunnen.
 • Waar en wanneer vinden de competities plaats?
  Jammergenoeg zijn er geen Belgische competities op dit moment. We moeten dus steeds naar het buitenland (Duitsland, Nederland, Frankrijk of Ierland). We proberen dit steeds zo budgetvriendelijk te houden. Taradance neemt aan ongeveer drie competities per schooljaar deel. Deze zijn verspreid doorheen het jaar.
 • Is het deelnemen aan optredens en/of competities verplicht?
  Absoluut niet. We raden het wel iedereen aan, omdat het leuke groepservaringen zijn.
 • Wat is het verschil tussen de zaterdagles en die op dinsdagavond?
  Op zaterdag houden we onze ëofficiÎleí lessen. Hier leer je nieuwe dansen en passen en wordt je verdeeld per niveau. Ook competities oefenen we dan in. Deze lessen zijn verplicht. De dinsdaglessen zijn vrijblijvend en dienen verschillende doeleinden. Als hoofddoel stellen we de samenhorigheid in de groep voorop. Alle leeftijden en niveaus dansen dan samen. Daarnaast oefenen we in deze lessen ook de nodige choreografieÎn voor optredens. Wil je deelnemen aan een optreden dan is aanwezigheid in deze lessen verplicht. Extra donderdaglessen kunnen dan ook nodig zijn. Ook extra competitielessen worden dan gegeven. En tot slot: heb je door omstandigheden een zaterdagles gemist? Dan kan je dat op dinsdag inhalen.
 • Moet mijn kind op dinsdag tot 21u blijven?
  Omdat we weten dat 21u voor kinderen nogal laat is, proberen we hun dansjes steeds af te ronden voor 20u. Ouders mogen dit verder zelf beslissen. Hou er rekening dat dit voor een optreden wel kan uitlopen.
 • Zijn er ook tweedehands dansschoenen?
  Deze zijn inderdaad vaak voorhanden. Wanneer je eenmaal lid bent, krijg je toegang tot de ledenpagina op onze website. Daar kan je een document vinden met alle schoenen die op dat moment tweedehands te koop zijn.
 • Wanneer krijg ik mijn Tara t-shirt?
  Na inschrijving krijg je de eerste gratis. Nadien moet je deze zelf aankopen. Een groene t-shirt in goede staat is wel een verplichting wanneer je wilt deelnemen aan optredens, aangezien dit je backstagepas is.
 • Waar kan ik die andere Taradancespullen kopen?
  Je kan deze vinden op deze website: Irish Dance Shop
 • Ik heb bepaalde fysieke klachten, kan ik toch deelnemen aan de lessen?"
  Dat hangt er vanaf welke klachten het precies zijn. Bij deze dansstijl worden de rug, heupen, knieën en enkels zeer zwaar belast. Indien je hier last van hebt, kan je steeds eens komen proberen. Ook nu dansen enkele dansers mee met bepaalde klachten. Volg het goed op en gun jezelf de nodige rust, dan zou dit nog steeds mogelijk moeten zijn.
bottom of page